Festlig kyckling med färsk ingefära
Det stod inte till hur många personer detta recept är till, men kan gissa
till en 6-8 personer.
1 kg kycklingfilé
70 g ingefära
5 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond
2 tsk kinesisk soja
2 tsk citronsaft
gräslök
Skär kycklingfilén i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra kycklingen och bryn det i smör i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.
Servera med kokt ris eller nudlar och grönsaker.
1 kg kycklingfilé
70 g ingefära
5 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond
2 tsk kinesisk soja
2 tsk citronsaft
gräslök
Skär kycklingfilén i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra kycklingen och bryn det i smör i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.
Servera med kokt ris eller nudlar och grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar