Fläskfilé med curry och purjolök
5-6 portioner
1-1,2 kg fläskfilé
1-2 purjolökar
Smör till stekningen
1 tsk curry
Salt
Vitpeppar
5 dl créme fraiche
3 tsk curry
½ dl chilisås (ketchuptyp)
1 grönsaksbuljong tärning
3 tsk soya
2 st vitlöksklyftor
Skär filén i strimlor eller 1 cm tjocka skivor. Skär purjolöken i ringar. Bryn filén och purjon tillsammas med curry i smör. Salta och peppra. Lägg detta i en ugnsform.
Blanda ihop Créme fraiche, curry, chilisås, grönsaksbuljongtärningen (smulad), soya och pressade vitlöksklyftor.
Häll blandningen över köttet och purjolöken.
Riv ost över.
Gratinera 20-30 min i 200 g i mitten av ugnen eller ett steg under.
Servera med sallad och ris.
Receptet kommer från matklubben och Svesse60
Min Viktväktarvariant
4 portioner
6 ProPoints/port
500 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk olja
1 tsk curry
salt
vitpeppar
Sås:
3 dl fraiche, max 8%
2 tsk curry
2 msk chilisås (ketchuptyp)
1 grönsaksbuljong tärning
2 tsk soya
2 st vitlöksklyftor
1½ dl riven ost, max 12%
1-1,2 kg fläskfilé
1-2 purjolökar
Smör till stekningen
1 tsk curry
Salt
Vitpeppar
5 dl créme fraiche
3 tsk curry
½ dl chilisås (ketchuptyp)
1 grönsaksbuljong tärning
3 tsk soya
2 st vitlöksklyftor
Skär filén i strimlor eller 1 cm tjocka skivor. Skär purjolöken i ringar. Bryn filén och purjon tillsammas med curry i smör. Salta och peppra. Lägg detta i en ugnsform.
Blanda ihop Créme fraiche, curry, chilisås, grönsaksbuljongtärningen (smulad), soya och pressade vitlöksklyftor.
Häll blandningen över köttet och purjolöken.
Riv ost över.
Gratinera 20-30 min i 200 g i mitten av ugnen eller ett steg under.
Servera med sallad och ris.
Receptet kommer från matklubben och Svesse60
Min Viktväktarvariant
4 portioner
6 ProPoints/port
500 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk olja
1 tsk curry
salt
vitpeppar
Sås:
3 dl fraiche, max 8%
2 tsk curry
2 msk chilisås (ketchuptyp)
1 grönsaksbuljong tärning
2 tsk soya
2 st vitlöksklyftor
1½ dl riven ost, max 12%
Kommentarer
Skicka en kommentar