Fröknäckebröd
38 ProPoints för hela receptet
2,5 dl kokande vatten
2 dl Majsmjöl
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olja
Blanda, tänk på att vattnet skall koka när man håller i det, sprid ut på bakplåtspapper på en plåt.
Strö med salt.
Tryck dit extra pumpakärnor.
150 grader i 1 timme, eftervärme 15 minuter
(vill du ha mörkare bröd öka till 175 grader)
Knäckebrödet när det är klart.
Ett bra tips är att lägga ett bakplåtspapper ovan och dra ut degen å den blir platt och tunn.
Det är gott med en stark ost på.
2,5 dl kokande vatten
2 dl Majsmjöl
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olja
Blanda, tänk på att vattnet skall koka när man håller i det, sprid ut på bakplåtspapper på en plåt.
Strö med salt.
Tryck dit extra pumpakärnor.
150 grader i 1 timme, eftervärme 15 minuter
(vill du ha mörkare bröd öka till 175 grader)
Knäckebrödet när det är klart.
Ett bra tips är att lägga ett bakplåtspapper ovan och dra ut degen å den blir platt och tunn.
Det är gott med en stark ost på.
Kommentarer
Skicka en kommentar