Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter
Ett recept jag fick av min arbetskamrat och hon tyckte det var väldigt
gott, värt att testa.
6-8 pers
6 kycklingfiléer
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 burk crème fraiche med paprika och chili
5 dl vispgrädde
1 dl sweet chilisås
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 skivor ananas, i bitar
3-4 msk kycklingfond
1 krm chili grillkrydda
2 Vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
½-1 dl jordnötter
2 dl riven ost
Strimla kycklingen och skär baconet i bitar, bryn detta och salta och peppra.
Bryn champinjonerna. Skiva sen purjolöken och strimla paprikorna i bitar och bryn detta med champinjonerna utan att det tar färg.
Blanda ihop crème fraiche, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan.
Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna.
Grädda 25-30 min i 225 grader i ugnen.
Servera med ris eller potatis och en grönsallad.
6-8 pers
6 kycklingfiléer
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 burk crème fraiche med paprika och chili
5 dl vispgrädde
1 dl sweet chilisås
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 skivor ananas, i bitar
3-4 msk kycklingfond
1 krm chili grillkrydda
2 Vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
½-1 dl jordnötter
2 dl riven ost
Strimla kycklingen och skär baconet i bitar, bryn detta och salta och peppra.
Bryn champinjonerna. Skiva sen purjolöken och strimla paprikorna i bitar och bryn detta med champinjonerna utan att det tar färg.
Blanda ihop crème fraiche, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan.
Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna.
Grädda 25-30 min i 225 grader i ugnen.
Servera med ris eller potatis och en grönsallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar