Het fläskfilé
4 portioner
800 g fläskfilé
Matfett till stekning
Salt
Peppar
Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 citron, Rivet skal av
1 msk riven ingefära
½ tsk chilipeppar, röd, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
150 g lök, små
1 ½ msk vetemjöl + 2 msk vatten
Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåserna, citronskal, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja i en traktörpanna.
Bryn och krydda fläskfilén. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lökarna och koka under lock ca 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter. Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.
Receptet kommer från Matklubben
4 portioner
5 ProPoints/port
500 g fläskfilé
1 tsk olja
salt och peppar
sås:
2½ dl Mat Extra 4%
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 msk riven ingefära
½ röd chilipeppar, hacka
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
150 g lök, små
2 msk maizena, ljus
Koka upp mat extra, vatten, buljong, chilisåserna, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja.
Strimla kycklingfilé och hacka löken, bryn detta. Lägg i kycklingen och löken i såsen och låt det koka under lock i 20 min.
Serveras med nudlar eller ris och en sallad.
Jag valde att hacka löken eftersom jag fryser in portioner.
800 g fläskfilé
Matfett till stekning
Salt
Peppar
Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 citron, Rivet skal av
1 msk riven ingefära
½ tsk chilipeppar, röd, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
150 g lök, små
1 ½ msk vetemjöl + 2 msk vatten
Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåserna, citronskal, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja i en traktörpanna.
Bryn och krydda fläskfilén. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lökarna och koka under lock ca 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter. Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.
Receptet kommer från Matklubben
4 portioner
5 ProPoints/port
500 g fläskfilé
1 tsk olja
salt och peppar
sås:
2½ dl Mat Extra 4%
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 msk riven ingefära
½ röd chilipeppar, hacka
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
150 g lök, små
2 msk maizena, ljus
Koka upp mat extra, vatten, buljong, chilisåserna, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja.
Strimla kycklingfilé och hacka löken, bryn detta. Lägg i kycklingen och löken i såsen och låt det koka under lock i 20 min.
Serveras med nudlar eller ris och en sallad.
Jag valde att hacka löken eftersom jag fryser in portioner.
Kommentarer
Skicka en kommentar