Janssons frestelse på Jessicas vis
6 portioner
10 st potatisar, skalade och strimlade
1 st gul lök, tunt skivad
60 g ansjovisfiléer, hackade (samt spad från en hel burk, 125g)
3 dl grädde
1 msk ströbröd
2 msk smör
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och strimla potatisen.
3. Skala och skiva löken.
4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen. Översta lagret ska vara potatis.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.
6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.
7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.
Receptet kommer från Pernillas Jul program.
Kommentarer
Skicka en kommentar