Kinesisk sötsur sås
Har letat efter en sötsur sås som skall vara lik den man får på restaurangen,
denna skall vara lik och det kommer bli att man kommer testa att göra denna.
4 portioner
3 pp/port
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl vatten
½ tsk salt
3 msk strösocker
4 dl kycklingbuljong
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré
½ grön paprika, strimlad
3-4 ringar konserverad ananas i bitar
½ liten burk skivade vattenkastanjer
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat.
Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen.
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling.
4 portioner
3 pp/port
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl vatten
½ tsk salt
3 msk strösocker
4 dl kycklingbuljong
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré
½ grön paprika, strimlad
3-4 ringar konserverad ananas i bitar
½ liten burk skivade vattenkastanjer
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat.
Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen.
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling.
Kommentarer
Skicka en kommentar