Kyckling med ost och skinktäcke
5 portioner
6 ProPoints/port
625 g kycklingfiléer
1 dl fraiche, max 8%
2½ dl mat extra 4%
1 msk dijonsenap
2 dl riven ost, max 12%
1 purjolök, strimlad
100 g rökt smörgåsskinka, finhackad
1 kruka persilja, hackad
1 tsk olja
salt
svartpeppar
Strimla kycklingfiléerna och stek dem i oljan, lägg det i en ugnsform. Blanda fraiche, grädde, senap, ost, purjolök, skinka och persilja i en skål. Salta lätt och svartpeppra efter smak. Bred fyllningen över kycklingen och baka i ugnen på ca 225 grader i 20 minuter. Ytan ska få fin färg.
Serveras med pasta, ris eller klyftpotatis och en sallad.
6 ProPoints/port
625 g kycklingfiléer
1 dl fraiche, max 8%
2½ dl mat extra 4%
1 msk dijonsenap
2 dl riven ost, max 12%
1 purjolök, strimlad
100 g rökt smörgåsskinka, finhackad
1 kruka persilja, hackad
1 tsk olja
salt
svartpeppar
Strimla kycklingfiléerna och stek dem i oljan, lägg det i en ugnsform. Blanda fraiche, grädde, senap, ost, purjolök, skinka och persilja i en skål. Salta lätt och svartpeppra efter smak. Bred fyllningen över kycklingen och baka i ugnen på ca 225 grader i 20 minuter. Ytan ska få fin färg.
Serveras med pasta, ris eller klyftpotatis och en sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar