Kycklinggratäng med dijonsenap & basilika
5 portioner
6 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl mat extra 4%
2 st vitlöksklyftor
2 dl fraiche, max 8%
salt
peppar
2 dl riven ost, max 12%
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfileérna och banka ut den försiktigt om de är ojämna. Stek dem i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg Filéerna i en ugnssfast form och läg på tomaterna. Repa av alls basilikablad och hacka dem, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda ner creme fraiche. Salt och peppar
Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i ca 20-25 min.
Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut.
Servera med gratängen.
6 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl mat extra 4%
2 st vitlöksklyftor
2 dl fraiche, max 8%
salt
peppar
2 dl riven ost, max 12%
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfileérna och banka ut den försiktigt om de är ojämna. Stek dem i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg Filéerna i en ugnssfast form och läg på tomaterna. Repa av alls basilikablad och hacka dem, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda ner creme fraiche. Salt och peppar
Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i ca 20-25 min.
Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut.
Servera med gratängen.
Kommentarer
Skicka en kommentar