Kycklinggratäng med paprika och purjolök
5 portioner
6 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
Sås:
2 dl fraiche, max 8%
2½ dl mat extra 4%
1 äpple i mindre bitar
1 strimlad purjolök
1 grön paprika i mindre bitar
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost, max 12%
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, fraiche, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks. Tillsätt paprikan, purjon och äpplet och låt det puttra med ett tag. Smaka av såsen och krydda med ev mer sambal och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och bred ut den lite fint över. Täck med riven ost. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter.
Ät och njut med något valfritt till !!!!
6 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
Sås:
2 dl fraiche, max 8%
2½ dl mat extra 4%
1 äpple i mindre bitar
1 strimlad purjolök
1 grön paprika i mindre bitar
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost, max 12%
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, fraiche, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks. Tillsätt paprikan, purjon och äpplet och låt det puttra med ett tag. Smaka av såsen och krydda med ev mer sambal och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och bred ut den lite fint över. Täck med riven ost. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter.
Ät och njut med något valfritt till !!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar