Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
6 portioner
6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche 34 %
1 dl grädde
1 - 2 dl riven parmesanost
2 - 3 msk Thai Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor.
Skär baconen i bitar.
Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr.
Servera sallad och bulgur/ris till
Receptet kommer från Matklubben och Svesse60
Min viktväktarvariant
6 portioner
6 ProPoints/port
750 g kycklingfiléer
salt
svartpeppar
5 dl fraiche, max 8%
1 dl mat extra, 4%
1 dl riven parmesanost
3 msk Thai Sweet Chili sås
2 vitlöksklyftor
3-4 msk kycklingfond
6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche 34 %
1 dl grädde
1 - 2 dl riven parmesanost
2 - 3 msk Thai Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor.
Skär baconen i bitar.
Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr.
Servera sallad och bulgur/ris till
Receptet kommer från Matklubben och Svesse60
Min viktväktarvariant
6 portioner
6 ProPoints/port
750 g kycklingfiléer
salt
svartpeppar
5 dl fraiche, max 8%
1 dl mat extra, 4%
1 dl riven parmesanost
3 msk Thai Sweet Chili sås
2 vitlöksklyftor
3-4 msk kycklingfond
Kommentarer
Skicka en kommentar