Kycklingroulader fyllda med lök, persilja och bacon
4 portioner
Roulader:
16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar
Potatismos smaksatt med parmesan:
500 g skalad King-Edvard potatis
100 g smör
2 dl grädde
100 g riven parmesan
Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.
Recept från TV reklam, Guldfågeln och Leif Mannerström
Kommentarer
Skicka en kommentar