Kycklingstroganoff
5 portioner
5 ProPoints/port
625-670 g kycklingfilé
1 tsk olja
1 tärning kycklingbuljong
1 liten purjolök
3-4 msk tomatpuré
½ dl hackad gullök
5 dl mat extra, 4%
Salt
Vitpeppar
Kycklingkrydda
Kött & grillkrydda
½ dl finhackad persilja
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek kycklingen på medelhög temperatur tills den är genomstekt. Om så önskas, höj värmen de sista minuterna för att få lite färg på kycklingen. När kycklingen är färdig, lägg den på en tallrik eller i en skål och skölj ur stekpannan med hett vatten.
Strimla purjolöken och ha sedan ner den i stekpannan. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner en tärning kycklingbuljong. Ha ner tomatpuré och den hackade gullöken. Rör om till tomatpurén och buljongtärningen är lösta i blandningen.
Krydda med salt, vitpeppar, kycklingkrydda samt kött & grillkrydda (alt. aromat). Slutligen, strimla över persiljan och rör om lite lätt.
Färdigt att servera! Avnjuts bäst tillsammans med ris, eller alternativt pasta. Smaklig måltid!
5 ProPoints/port
625-670 g kycklingfilé
1 tsk olja
1 tärning kycklingbuljong
1 liten purjolök
3-4 msk tomatpuré
½ dl hackad gullök
5 dl mat extra, 4%
Salt
Vitpeppar
Kycklingkrydda
Kött & grillkrydda
½ dl finhackad persilja
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek kycklingen på medelhög temperatur tills den är genomstekt. Om så önskas, höj värmen de sista minuterna för att få lite färg på kycklingen. När kycklingen är färdig, lägg den på en tallrik eller i en skål och skölj ur stekpannan med hett vatten.
Strimla purjolöken och ha sedan ner den i stekpannan. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner en tärning kycklingbuljong. Ha ner tomatpuré och den hackade gullöken. Rör om till tomatpurén och buljongtärningen är lösta i blandningen.
Krydda med salt, vitpeppar, kycklingkrydda samt kött & grillkrydda (alt. aromat). Slutligen, strimla över persiljan och rör om lite lätt.
Färdigt att servera! Avnjuts bäst tillsammans med ris, eller alternativt pasta. Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar