Marias Köttgryta
6-8 port
500 g fläskfilé
500 g köttfärs
1 purjolök
4 paprikor
3 lagerblad
1-2 krm kardemumma
1-2 msk curry
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
Strimla fläskfilé och bryn och fräs köttfärsen och blanda ihop. Skär paparika och purjolök i små bitar och blanda i alla ingredienser i grytan med filé och köttfärs. Låt det stå och puttra en stund.
Servera med pasta eller ris och en sallad.
Källa: En arbetskamrat
Min viktväktarvariant
8 port
6 ProPionts/port
500 g fläskfilé
500 g köttfärs
1 purjolök
4 paprikor
3 lagerblad
1-2 krm kardemumma
1-2 msk curry
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
5 dl Mat Extra, 4%
2 dl fraiche, max 8%
1 dl chilisås
2 tsk olja
Kommentarer
Skicka en kommentar