Nillas kycklinggryta med bacon
6 portioner
6 ProPoints/port
680 g kycklingfilé
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
5 dl mat extra, 4%
1 tärning grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
chili & vitlök sås (Santa Maria)
soja
peppar
basilika
ev. salt
Klipp bacon i tunna skivor, strimla kycklingfilén och hacka löken.
Stek baconet och ta ur det från pannan, stek sen kycklingen i baconfettet. Strax innan kycklingen är klar så häller man i löken och sen baconet.
Häll sedan i matlagningsgrädden, grönsaksbuljongen, chilisåsen, sojan, pressad vitlök, peppar och basilika.
Låt detta sen puttra ihop i några minuter.
Smaka av med salt om det behövs.
Serveras med pasta eller ris och en sallad. Toppa med lite parmesan.
6 ProPoints/port
680 g kycklingfilé
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
5 dl mat extra, 4%
1 tärning grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
chili & vitlök sås (Santa Maria)
soja
peppar
basilika
ev. salt
Klipp bacon i tunna skivor, strimla kycklingfilén och hacka löken.
Stek baconet och ta ur det från pannan, stek sen kycklingen i baconfettet. Strax innan kycklingen är klar så häller man i löken och sen baconet.
Häll sedan i matlagningsgrädden, grönsaksbuljongen, chilisåsen, sojan, pressad vitlök, peppar och basilika.
Låt detta sen puttra ihop i några minuter.
Smaka av med salt om det behövs.
Serveras med pasta eller ris och en sallad. Toppa med lite parmesan.
Kommentarer
Skicka en kommentar