Chiang Mai-nudlar
4 portioner
10 ProPoints/port
250 g äggnudlar
2 tsk olja
3 röda asiatsika scharlottenlökar, hackade
6 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk finhackad röd chili
1½-2 msk röd currypasta
500 g kycklingfilé, skurna i tunna skivor
1 morot, skuren i fina tunna strimlor
40 ml fisksås
2 tsk farinsocker
3 salladslökar, skurna i tunna skivor
4 msk (7 g) färska korianderblad
Koka äggnudlarna, al dente. Håll nudlarna varma. Heta upp oljan en wok eller stekpanna. Lägg i löken, vitlök, chili och currypasta. Stek under omröring i två minuter eller tills det doftar stakt. Lägg kycklingen i woken i två omgångar och stek varje omgång i tre minuter eller tills köttet skftar färg.
Lägg tillbaka all kyckling i woken. Tillsätt morot, fisksås och socker. Koka upp.
Servera blandningen med nudlarna.
10 ProPoints/port
250 g äggnudlar
2 tsk olja
3 röda asiatsika scharlottenlökar, hackade
6 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk finhackad röd chili
1½-2 msk röd currypasta
500 g kycklingfilé, skurna i tunna skivor
1 morot, skuren i fina tunna strimlor
40 ml fisksås
2 tsk farinsocker
3 salladslökar, skurna i tunna skivor
4 msk (7 g) färska korianderblad
Koka äggnudlarna, al dente. Håll nudlarna varma. Heta upp oljan en wok eller stekpanna. Lägg i löken, vitlök, chili och currypasta. Stek under omröring i två minuter eller tills det doftar stakt. Lägg kycklingen i woken i två omgångar och stek varje omgång i tre minuter eller tills köttet skftar färg.
Lägg tillbaka all kyckling i woken. Tillsätt morot, fisksås och socker. Koka upp.
Servera blandningen med nudlarna.
Kommentarer
Skicka en kommentar