Falsk ox(fläsk)file
6 portioner
5 ProPoints/port
600 g nötfärs, max 10%
2 msk aromat
Till såsen :
2 dl mat extra, 4%
2 dl fraiche, max 8%
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1 tsk olja
salt
peppar
Blanda färs och aromat och rulla ut på plastfolie till en file, frys in i cirka två timmar.
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i skivor, stek dem klara i en pannan och lägg i en ugnssäkerform.
Köttet ser nästan till och med ut som fläskfile när man steker det.
Värm upp alla ingredienser till såsen i samma panna som du stekte köttbitarna. Och låt sjuda upp i ett par minuter. Häll såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen, i cirka 10 minuter en kvart.
Servera sedan med en god sallad, kokt potatis och strössla över lite röda lingon.
5 ProPoints/port
600 g nötfärs, max 10%
2 msk aromat
Till såsen :
2 dl mat extra, 4%
2 dl fraiche, max 8%
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1 tsk olja
salt
peppar
Blanda färs och aromat och rulla ut på plastfolie till en file, frys in i cirka två timmar.
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i skivor, stek dem klara i en pannan och lägg i en ugnssäkerform.
Köttet ser nästan till och med ut som fläskfile när man steker det.
Värm upp alla ingredienser till såsen i samma panna som du stekte köttbitarna. Och låt sjuda upp i ett par minuter. Häll såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen, i cirka 10 minuter en kvart.
Servera sedan med en god sallad, kokt potatis och strössla över lite röda lingon.
Kommentarer
Skicka en kommentar