Filé i rosépepparsås
5 Portioner
5 ProProints/port
625 g kycklingfilé eller fläskfilé
1 tsk olja
1 gul lök
1 – 1/2 msk stött rose peppar
2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl mat extra, 4%
salt och peppar
Ställ ugnen på 100 grader
Skär filén i lagom stora bitar och stek det i en panna och salta och peppra.
Lägg dem i en ugnsfastform när de är klara och ställ in i ugnen. Under tiden gör du såsen. Fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd. Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter. Sila såsen, och häll tillbaka i stekpannan. Lägg ner filén och låt sjuda på svag värme.
Dekorera med rosepeppar.
Servera med klyftpotatis och en sallad
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena (glöm ej lägga på pp)
5 ProProints/port
625 g kycklingfilé eller fläskfilé
1 tsk olja
1 gul lök
1 – 1/2 msk stött rose peppar
2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl mat extra, 4%
salt och peppar
Ställ ugnen på 100 grader
Skär filén i lagom stora bitar och stek det i en panna och salta och peppra.
Lägg dem i en ugnsfastform när de är klara och ställ in i ugnen. Under tiden gör du såsen. Fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd. Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter. Sila såsen, och häll tillbaka i stekpannan. Lägg ner filén och låt sjuda på svag värme.
Dekorera med rosepeppar.
Servera med klyftpotatis och en sallad
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena (glöm ej lägga på pp)
Kommentarer
Skicka en kommentar