Fredagsgryta
600 g fläskfilé, putsad
1 paket bacon
1 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g champinjoner
2 msk japansk soja
1 msk kalvfond
1 tsk perssilade
2 dl vatten
1 dl fraiche max 8%
Potatis i ugnen
800g potatis
4 tsk olivolja
flingsalt och svart peppar
Skär potatisen i kyftor, lägg ut dem på en långpanna, ringla på olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180 grader i ca 20 min.
Strimla bacon och knaperstek, låt rikka av på hushållspapper. Skär köttet i små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bry kött och grönsaker i stekpanna i några minuter. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i ca 10 min tills köttet är mört. Rör i frache och låt koka upp.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med potatiskyftorna och sallad.
1 paket bacon
1 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g champinjoner
2 msk japansk soja
1 msk kalvfond
1 tsk perssilade
2 dl vatten
1 dl fraiche max 8%
Potatis i ugnen
800g potatis
4 tsk olivolja
flingsalt och svart peppar
Skär potatisen i kyftor, lägg ut dem på en långpanna, ringla på olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180 grader i ca 20 min.
Strimla bacon och knaperstek, låt rikka av på hushållspapper. Skär köttet i små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bry kött och grönsaker i stekpanna i några minuter. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i ca 10 min tills köttet är mört. Rör i frache och låt koka upp.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med potatiskyftorna och sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar