Grön currygryta med kyckling
5 portioner
5 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 cm färsk ingefära
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk grön currypasta
4 dl lätt kokosmjölk
1 orange paprika
200 g små champinjoner
1 purjolök
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i olja. Salta och peppra.
Skala och hacka ingefära, lök, vitlök och fräs det med kycklingen. Rör ner grön currypasta och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
Ansa och skär svamp och paprika i bitar. Skiva purjolöken. Tillsätt i slutet av koktiden.
Serveras med kokt ris eller qinoua och en sallad.
5 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 cm färsk ingefära
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk grön currypasta
4 dl lätt kokosmjölk
1 orange paprika
200 g små champinjoner
1 purjolök
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i olja. Salta och peppra.
Skala och hacka ingefära, lök, vitlök och fräs det med kycklingen. Rör ner grön currypasta och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
Ansa och skär svamp och paprika i bitar. Skiva purjolöken. Tillsätt i slutet av koktiden.
Serveras med kokt ris eller qinoua och en sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar