Khao Phad Gai
Stekt ris med kyckling och ägg
4 portioner
10 ProPoints/port
500 g kyckling skuren i små bitar 12 pp
5-6 stycken mortlade vitlökar. 0 pp
1/2 hackad gul lök 0 pp
1 tsk olja 1 pp
2 påsar uncle bens boil-in-bag, kokt 23 pp
3 msk fisksås 0 pp
2 stora ägg, vispade 4 pp
vitpeppar 0 pp
schalottenlökar 0 pp
gurkskivor 0 pp
några hackade koriander blad 0 pp
några lime skivor 0 pp
Bryn vitlöken i oljan
Lägg i den gula löken och kycklingen och rör om
Lägg i riset och stek under omrörning
Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör om
Putta allt åt sidan och lägg i äggen
Rör om tills äggen börjar bli klara och blanda allt.
Lägg upp ditt stekta ris med kyckling på en tallrik och strö över med koriander och schalottenlöken.. Servera med lime och gurkan.
Till denna maträtt brukar det finnas en skål med fisksås blandad med skivade eller hackade chili bitar, lite hackad schalottenlök och limesaft. (Nam Pla Prik Kheenou)
4 portioner
10 ProPoints/port
500 g kyckling skuren i små bitar 12 pp
5-6 stycken mortlade vitlökar. 0 pp
1/2 hackad gul lök 0 pp
1 tsk olja 1 pp
2 påsar uncle bens boil-in-bag, kokt 23 pp
3 msk fisksås 0 pp
2 stora ägg, vispade 4 pp
vitpeppar 0 pp
schalottenlökar 0 pp
gurkskivor 0 pp
några hackade koriander blad 0 pp
några lime skivor 0 pp
Bryn vitlöken i oljan
Lägg i den gula löken och kycklingen och rör om
Lägg i riset och stek under omrörning
Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör om
Putta allt åt sidan och lägg i äggen
Rör om tills äggen börjar bli klara och blanda allt.
Lägg upp ditt stekta ris med kyckling på en tallrik och strö över med koriander och schalottenlöken.. Servera med lime och gurkan.
Till denna maträtt brukar det finnas en skål med fisksås blandad med skivade eller hackade chili bitar, lite hackad schalottenlök och limesaft. (Nam Pla Prik Kheenou)
Kommentarer
Skicka en kommentar