Kyckling i champagnesås
4 portioner
7 ProPoints/port
4 st (liten/litet) Kycklingfilé, á 125 g
2 tsk Margarin flytande 80%
2 st Schalottenlök
2 dl Vin, vitt torrt, eller champagne
4 dl Fraiche 5%
1 1/2 st Hönsbuljongtärning
150 g Sparris
2 st (röd/röda) Paprika
Instruktioner
Stek kycklingfiléerna i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar. Hacka schalottenlök och bryn i 1 tsk margarin, tillsätt 1 dl vin, fraiche och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och smaka av såsen, tillsätt resterande vin. Servera med hasselbackspotatis, sås och grönsaker.
7 ProPoints/port
4 st (liten/litet) Kycklingfilé, á 125 g
2 tsk Margarin flytande 80%
2 st Schalottenlök
2 dl Vin, vitt torrt, eller champagne
4 dl Fraiche 5%
1 1/2 st Hönsbuljongtärning
150 g Sparris
2 st (röd/röda) Paprika
Instruktioner
Stek kycklingfiléerna i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar. Hacka schalottenlök och bryn i 1 tsk margarin, tillsätt 1 dl vin, fraiche och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och smaka av såsen, tillsätt resterande vin. Servera med hasselbackspotatis, sås och grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar