Panang Pork
5 portioner
5 ProPoints/port
1 tsk olja 1 pp
600 g fläskfilé 15 pp
1 burk lätt kokosmjölk, max 6 % 9 pp
1/2 msk fisksås 0 pp
2-3 msk röd currypasta 1 pp
Garnering : Färsk hackad chili , Färsk koriander eller annan färsk ört.
Gör så här :
Koka upp stor kastrull med vatten. Skär fläskfilen i tunna skivor,
och låt koka tills fläskfilen är klar.
Under tiden värm upp en stor stekpanna / kastrull med olja vispa ner currypastan.
Till sätt kokosmjölken lite eftersom och vispa samman med currypastan,
låt koka upp. Och tillsätt resten av kokosmjölken i omgångar och låt det koka upp, under tiden du vispar.
Rör ner fisksåsen, och den färdiga fläskfilen och låt sjuda samman i ett par minuter.
Klar att serveras med ris, och en krispig sallad.
(Och för er som inte tycker om kokosmjölk, går det bra att laga denna med matlagningsgrädde max 4%, det ger 5 pp/port)
5 ProPoints/port
1 tsk olja 1 pp
600 g fläskfilé 15 pp
1 burk lätt kokosmjölk, max 6 % 9 pp
1/2 msk fisksås 0 pp
2-3 msk röd currypasta 1 pp
Garnering : Färsk hackad chili , Färsk koriander eller annan färsk ört.
Gör så här :
Koka upp stor kastrull med vatten. Skär fläskfilen i tunna skivor,
och låt koka tills fläskfilen är klar.
Under tiden värm upp en stor stekpanna / kastrull med olja vispa ner currypastan.
Till sätt kokosmjölken lite eftersom och vispa samman med currypastan,
låt koka upp. Och tillsätt resten av kokosmjölken i omgångar och låt det koka upp, under tiden du vispar.
Rör ner fisksåsen, och den färdiga fläskfilen och låt sjuda samman i ett par minuter.
Klar att serveras med ris, och en krispig sallad.
(Och för er som inte tycker om kokosmjölk, går det bra att laga denna med matlagningsgrädde max 4%, det ger 5 pp/port)
Recept kommer från Jennys matblogg
Jag har ändrat det för att passa viktväktarna.
Kommentarer
Skicka en kommentar