Potatisgratäng med kassler
4 portioner
10 ProPoints/port
1 gul lök
2 paprikor röd och grön
1 tsk olja
400 g kassler
960 g potatis
peppar
2 dl riven ost, smakrik max 31%
3 dl mat extra, 4%
Sätt ugnen på 225 grader
Skala, dela och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i en stekpanna med olja.
Strimla kasslern och fräs med grönsakerna till vätskan kokat in.
Skala och skiva potatisen tunt och varva den med paprikafräset och peppar i en ugnsfast form. Avsluta med ost och häll på grädde.
Baka i ugnen i 50 minuter.
Servera med blandad sallad med tomater och mozzarellabollar.
(Om man vill kan man ta 12% ost, det ger 9 ProPoints/port)
10 ProPoints/port
1 gul lök
2 paprikor röd och grön
1 tsk olja
400 g kassler
960 g potatis
peppar
2 dl riven ost, smakrik max 31%
3 dl mat extra, 4%
Sätt ugnen på 225 grader
Skala, dela och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i en stekpanna med olja.
Strimla kasslern och fräs med grönsakerna till vätskan kokat in.
Skala och skiva potatisen tunt och varva den med paprikafräset och peppar i en ugnsfast form. Avsluta med ost och häll på grädde.
Baka i ugnen i 50 minuter.
Servera med blandad sallad med tomater och mozzarellabollar.
(Om man vill kan man ta 12% ost, det ger 9 ProPoints/port)
Kommentarer
Skicka en kommentar