Sjömansgryta med färs
4 port
9 ProPoints/port
700 g potatis
2 morötter
2 gula lökar
2 tsk flytande margarin
400 g färs max 10 %
2 msk tomatpuré
½-1 msk färsk timjan
2 dl lättöl
4 dl köttbuljong
1 dl riven ost max 17%
Skala och skiva potatisen och morötterna. Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk utan att den tar färg i ½ tsk magarin. Bryn färsen smulig i restrerande margarin och blanda ner tomatpuré och timjan. Krydda med salt och peppar. Varva potatis, morot, lök och färs i en ugnsform, börja och avsluta med potatis. Blanda samman öl och buljong, häll det över formen och tillaga i ugn 200 grader ca 45 min. Strö över osten mot slutet.
Servera med sallad.
9 ProPoints/port
700 g potatis
2 morötter
2 gula lökar
2 tsk flytande margarin
400 g färs max 10 %
2 msk tomatpuré
½-1 msk färsk timjan
2 dl lättöl
4 dl köttbuljong
1 dl riven ost max 17%
Skala och skiva potatisen och morötterna. Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk utan att den tar färg i ½ tsk magarin. Bryn färsen smulig i restrerande margarin och blanda ner tomatpuré och timjan. Krydda med salt och peppar. Varva potatis, morot, lök och färs i en ugnsform, börja och avsluta med potatis. Blanda samman öl och buljong, häll det över formen och tillaga i ugn 200 grader ca 45 min. Strö över osten mot slutet.
Servera med sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar