Tacolasagne med kyckling
5 portioner
9 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
400 g krossade tomater
2,5 dl lättmjölk
2 dl fraiche, max 8%
200 g färska lasagneplattor
3 dl riven ost, max 12%
1 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes eller pulver
1,5 tsk oregano
1 tsk socker
1 tsk grönsaksbuljongspulver
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingfilén. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och salt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen.
Häll mjölken, fraiche och krossade tomater i en tillbringare och mixa med en stavmixer. Krydda med salt, buljongpulver och svartpeppar. (Har du inte buljongpulver kan du bara krydda med en nypa extra salt).
Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor i en ugnsform. Avsluta med ett lager tomatmjölk och strö över riven ost. Grädda tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.
Servera med en grönsallad.
9 ProPoints/port
625 g kycklingfilé
1 tsk olja
400 g krossade tomater
2,5 dl lättmjölk
2 dl fraiche, max 8%
200 g färska lasagneplattor
3 dl riven ost, max 12%
1 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes eller pulver
1,5 tsk oregano
1 tsk socker
1 tsk grönsaksbuljongspulver
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingfilén. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chili, oregano, socker och salt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om tillsammans med kryddblandningen.
Häll mjölken, fraiche och krossade tomater i en tillbringare och mixa med en stavmixer. Krydda med salt, buljongpulver och svartpeppar. (Har du inte buljongpulver kan du bara krydda med en nypa extra salt).
Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor i en ugnsform. Avsluta med ett lager tomatmjölk och strö över riven ost. Grädda tills lasagnen har fått fin färg ca 25 min.
Servera med en grönsallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar