Idas kycklingfilé under bacontäcke
Ett recept som en arbetskamrat hade med sig som jag fick, detta låter riktigt gott, kyckling och bacon är gott tillsammans.
ca 10 pers
2 kg kycklingfilé
4 dl crème fraiche
5 dl grädde
3 pkt bacon
1 burk soltorkade tomater
1 kruka persilja
salt
peppar
ev pressad vitlök
4-5 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingfilén och stek den i panna och dela sen upp det i 2 formar.
Klipp baconet i strimlor och knaperstekt det. Blanda sen i fraichen, grädden soltorkade tomater, persilja i baconet. Salta och peppra det och ev i pressad vitlök.
Häll sen blandningen över kycklingen och strö över västerbottenosten.
Låt det gratineras i ugnen i ca 20 min.
Servera det med pasta, ris eller klyftpotatis och en sallad.
ca 10 pers
2 kg kycklingfilé
4 dl crème fraiche
5 dl grädde
3 pkt bacon
1 burk soltorkade tomater
1 kruka persilja
salt
peppar
ev pressad vitlök
4-5 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingfilén och stek den i panna och dela sen upp det i 2 formar.
Klipp baconet i strimlor och knaperstekt det. Blanda sen i fraichen, grädden soltorkade tomater, persilja i baconet. Salta och peppra det och ev i pressad vitlök.
Häll sen blandningen över kycklingen och strö över västerbottenosten.
Låt det gratineras i ugnen i ca 20 min.
Servera det med pasta, ris eller klyftpotatis och en sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar