Citronkyckling och fjärilar
5 portioner
600 gram kycklingfiléer
1 finhackad vitlök solo
½ pressad citron + rivet skal
2 msk kycklingfond
3 dl vatten
2 dl burk creme fraiche
en gnutta D´Elidas chilisås
3 salladslök
1 kruka timjan
Salt & peppar
Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med olivolja tills bitarna fått fin färg. Pressa i vitlöken och en citron samt rivet skal. Tillsätt kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Rör ner en burk creme fraiche och en gnutta chilisås. Skär salladslök i bitar och rör ner samt en näve färsk timjan. Sänk värmen och låt allt småkoka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med fjärilspasta.
600 gram kycklingfiléer
1 finhackad vitlök solo
½ pressad citron + rivet skal
2 msk kycklingfond
3 dl vatten
2 dl burk creme fraiche
en gnutta D´Elidas chilisås
3 salladslök
1 kruka timjan
Salt & peppar
Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med olivolja tills bitarna fått fin färg. Pressa i vitlöken och en citron samt rivet skal. Tillsätt kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Rör ner en burk creme fraiche och en gnutta chilisås. Skär salladslök i bitar och rör ner samt en näve färsk timjan. Sänk värmen och låt allt småkoka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med fjärilspasta.
Kommentarer
Skicka en kommentar