Nillas parmesankyckling
4-5 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 köttbuljongträning
5 dl matlagningsgrädde (jag använder mat extra för den är krämig)
ca 125 g riven parmesan
svart peppar
salt
Strimla kycklingen, hacka löken och riv parmesanen. Stek kycklingen och löken, Krydda med svart peppar.
Häll sedan i matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av med mer salt pch peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Jag låter kycklingblandningen stå vid sidan medans ungen blir varm. Häll i den mesta av parmesanen och rör om. Lägg i blandningen i en ugnssäkerform.
Strö över den rivna parmesanen du har sparat.
Sätt in i ungnen i ca 20 minuter tills den får färg.
Servera med pasta och en god sallad.
Jag gillar Mat Extra, 4% för den är mer krämig och sen blir det tillräckligt med fett när man har parmesan i.
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 köttbuljongträning
5 dl matlagningsgrädde (jag använder mat extra för den är krämig)
ca 125 g riven parmesan
svart peppar
salt
Strimla kycklingen, hacka löken och riv parmesanen. Stek kycklingen och löken, Krydda med svart peppar.
Häll sedan i matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av med mer salt pch peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Jag låter kycklingblandningen stå vid sidan medans ungen blir varm. Häll i den mesta av parmesanen och rör om. Lägg i blandningen i en ugnssäkerform.
Strö över den rivna parmesanen du har sparat.
Sätt in i ungnen i ca 20 minuter tills den får färg.
Servera med pasta och en god sallad.
Jag gillar Mat Extra, 4% för den är mer krämig och sen blir det tillräckligt med fett när man har parmesan i.
Kommentarer
Skicka en kommentar