Piroger
12 st
1 förpackning pizzadeg, familjepizza 550 g
Fyllning:
400 g köttfärs
1 msk smör
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
Till pensling:
ägg
pinjenötter
Sätt på ugnen på 175 grader.
Fyllningen: Fräs färsen smulig i en stekapanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver, tomatpuré, vatten, salt, peppar och koka ihop i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och rör ner i köttfärssåen.
Koka upp.
Rulla ut pizzadegen och skär den i 12 rutor. Lägg på fyllning och vik ihop till valfri form. Tryck till kanterna med hjälp av en gaffel.
Pensling: Pensla pirogerna med uppvispat ägg och stö på pinjenötter.
Grädda i 15 minuter.
Servera med en sallad
1 förpackning pizzadeg, familjepizza 550 g
Fyllning:
400 g köttfärs
1 msk smör
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
Till pensling:
ägg
pinjenötter
Sätt på ugnen på 175 grader.
Fyllningen: Fräs färsen smulig i en stekapanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver, tomatpuré, vatten, salt, peppar och koka ihop i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och rör ner i köttfärssåen.
Koka upp.
Rulla ut pizzadegen och skär den i 12 rutor. Lägg på fyllning och vik ihop till valfri form. Tryck till kanterna med hjälp av en gaffel.
Pensling: Pensla pirogerna med uppvispat ägg och stö på pinjenötter.
Grädda i 15 minuter.
Servera med en sallad
Kommentarer
Skicka en kommentar