Kycklingpaj med smördegstäcke
800 g kycklingfilé
1 paket bacon
150 g champinjoner
150 g haricots verts
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraich
2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenaredning
salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg till pensling
Sätt ugnen på 225 grader
Förberedelser: Finhacka löken och vitlöken. Skölj och dela champinjonerna på fyra delar. Skölj och dela haricots vertsen på hälften. Skölj och tärna paprikan. Strimla kycklingfilén och bacon. Ta fram smördegen så att den blir rumsvarm.
Stek champinjonerna tills de har fått lite färg, tillsätt bacon, lök, vitlök och stek några minuter tills löken är mjuk och fått lite färg. Avsluta med att blanda i paprika och haricoverts och salta och peppra. Lägg hela blandningen i en skål.
Stek på kycklingfilén så att den blir genomstekt, salta och peppra efter smak.
Blanda ner grönsaksblandningen i stekpannan med kycklingfilé. Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och låt allt koka upp. Avsluta med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar.
Fyll en form med fyllningen, rulla ut smördegen över och skär bort kanterna. Pensla degen med det uppvispade ägget.
Baka pajen mitt i ugnen tills täcket fått en fin färg. Ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad.
1 paket bacon
150 g champinjoner
150 g haricots verts
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraich
2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenaredning
salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg till pensling
Sätt ugnen på 225 grader
Förberedelser: Finhacka löken och vitlöken. Skölj och dela champinjonerna på fyra delar. Skölj och dela haricots vertsen på hälften. Skölj och tärna paprikan. Strimla kycklingfilén och bacon. Ta fram smördegen så att den blir rumsvarm.
Stek champinjonerna tills de har fått lite färg, tillsätt bacon, lök, vitlök och stek några minuter tills löken är mjuk och fått lite färg. Avsluta med att blanda i paprika och haricoverts och salta och peppra. Lägg hela blandningen i en skål.
Stek på kycklingfilén så att den blir genomstekt, salta och peppra efter smak.
Blanda ner grönsaksblandningen i stekpannan med kycklingfilé. Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och låt allt koka upp. Avsluta med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar.
Fyll en form med fyllningen, rulla ut smördegen över och skär bort kanterna. Pensla degen med det uppvispade ägget.
Baka pajen mitt i ugnen tills täcket fått en fin färg. Ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar