Himmelsk gryta - Slow Cooker
Ett favorit recept måste ju testas i grytan så klart. Smaken blev väl inte direkt som det jag är van vid, men inte dåligt för det.
Jag glömde av mig lite i slutet när grädde och fraiche skulle ner så det kan vara en anledning också.
Kan tycka att det blir som grytan a la Emma men jag lovar smakerna blir olika för kryddningen är inte det samma.
Kan tycka att det blir som grytan a la Emma men jag lovar smakerna blir olika för kryddningen är inte det samma.
Himmelsk gryta
4-5 personer
650 g kycklingfilé
1 röd lök
1 paket bacon
4-5 personer
650 g kycklingfilé
1 röd lök
1 paket bacon
3 msk soja
2 msk köttfond
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal Oelek
2 dl creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
2 dl creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
2 msk majsstärkelse
Strimla kycklingen, bacon och hacka löken. Började med att steka lök och bacon och lägg det i crock poten eller om du steker den i grytan om du har en sådan potta,
Blanda i kycklingen och rör om, blanda i soja, köttfond, tomatpuré, sambal oek oh krydda på med salt och peppar. Rör om.
Sätt slow cookren på låg i 4 timmar.
När det är en timme kvar häller man i fraiche och matlagningsgrädde, smaka sedan av ev krydda på mer.
Servera med pasta och en sallad.
Innan pottan sätts på ser det ut så här, inget vätska.
Strimla kycklingen, bacon och hacka löken. Började med att steka lök och bacon och lägg det i crock poten eller om du steker den i grytan om du har en sådan potta,
Blanda i kycklingen och rör om, blanda i soja, köttfond, tomatpuré, sambal oek oh krydda på med salt och peppar. Rör om.
Sätt slow cookren på låg i 4 timmar.
När det är en timme kvar häller man i fraiche och matlagningsgrädde, smaka sedan av ev krydda på mer.
Servera med pasta och en sallad.
Innan pottan sätts på ser det ut så här, inget vätska.
Efter 4 timmar
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar