Slow Cooker a la Emma
Jag fick för mig att testa ett gammalt gott kycklingrecept i crock poten. Den heter Kycklinggryta a la Emma. Så det blev att mata potten med ingredienser.
Tyvärr skar sig såsen på direkten jag satte i matlagningsgrädden, tror det beror på fettet från bacon.
650 g kycklingfilé
1 paket bacon
1 gul löl
Slow cooker a la Emma
4-5 portioner650 g kycklingfilé
1 paket bacon
1 gul löl
1 msk basilika
4 msk het chilisås
4 msk het chilisås
1 tsk sambal oelek
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk paprika pulver
1 tsk chilipeppar
1 tsk paprika pulver
1 tsk chilipeppar
salt
1,5 - 2 Majsstärkelse
Strimla kycklingen, bacon och hacka löken. Jag valde att fräsa löken och baconen för att få fram fräst lök smak.
Jag har en Crock Pot med möjlighet att steka i så ta av grytan från plattan och ställ den i Crock poten. Blanda i kycklingen och rör om.
Blanda sedan ner het chilisås, sambal oelek, basilika, paprilapulfer, chilipeppar och salt. Rös om.
Starta crock poten på låg nivå i fyra timmar.
När det är en timme kvar häll i matlagningsgrädden och smaka av. Tar Majsstärkelse för att få krämigare sås.
Servera med pasta eller ris och en god sallad.
Strimla kycklingen, bacon och hacka löken. Jag valde att fräsa löken och baconen för att få fram fräst lök smak.
Jag har en Crock Pot med möjlighet att steka i så ta av grytan från plattan och ställ den i Crock poten. Blanda i kycklingen och rör om.
Blanda sedan ner het chilisås, sambal oelek, basilika, paprilapulfer, chilipeppar och salt. Rös om.
Starta crock poten på låg nivå i fyra timmar.
När det är en timme kvar häll i matlagningsgrädden och smaka av. Tar Majsstärkelse för att få krämigare sås.
Servera med pasta eller ris och en god sallad.
Steker på spisen i pottanbehållaren
Så här ser det ut innan jag satte det på 4 timmar låg, funkar fint utan mycket vätska, det blir mycket vätska ändå.
Nu är det klart att servera :)
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar