Kycklinggryta med dragon
Hittade ett recept i senaste Buffé tidningen som jag ändrade på lite för att passa mig. Man skall ha äpple i men jag gillar inte att ha det i maten när man sedan fryser in det, har gjort det en gång och det blev att jag plockade bort äppelbitarna.
Inser att min mat blir väldigt lika i färgen men att det smakar olika kan jag lova, färglöst är det. Detta recept är SmartPoints beräknat, då jag försöker äta efter deras system för att kunna gå ner i vikt.
5-6 portioner
1 smartpoints per port.
650 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad dragon
5 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl mat extra 4%
1 msk finrivet citronskal
Salt
Svartpeppar
2 tsk olja till stekning
Fräs kycklingen och löken, tillsätt dragon, salt och peppar.
Häll på vatten och fond, låt detta koka under lock i 15 minuter.
Tillsätt sedan mat extra och låta det koka ihop en liten stund.
Häll i citronskalet och smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Servera med ris och en äppelsallad.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar