Risgrynsgröt i Crock-pot
Det är så många som hyllar risgrynsgröten som man lagar i Crock-poten så jag vill ju testa detta för att se vad jag tycker om det.
Så det blev att handla det man behöver. Jag valde att göra det recept som finns på Crock-pot sidan.
Jag följde receptet men måste säga att det blev smaklöst, visst kanelstången hade jag inte för det skall man inte behöva ha för man tillsätter kanel efter, men visst kan man testa en annan gång för att se om det blir bättre.
Jag tycker att köpegröten är godare... sorry.
Om någon har ett tips på hur man kan göra för att få till mer smak så tackar jag och tar emot tips.
Risgrynsgröt
8 portioner
4 dl grötris
7,5 dl vatten
9 dl mjölk
2 msk socker
1 kanelstång
1 tsk salt
Jag tycker att köpegröten är godare... sorry.
Om någon har ett tips på hur man kan göra för att få till mer smak så tackar jag och tar emot tips.
Risgrynsgröt
8 portioner
4 dl grötris
7,5 dl vatten
9 dl mjölk
2 msk socker
1 kanelstång
1 tsk salt
1-2 dl grädde
Häll i alla ingredienser utan grädden i Crock-poten och sätt på låg i 4 timmar.
Håll koll på gröten och rör om efter ca 2 timmar. Tillsätt mer mjölk om den är torr. I slutet tillsätter man grädden.
Tiden kan variera för i min Crock-pot så var gröten redan färdig vid 3 tim och 15 min.
Häll i alla ingredienser utan grädden i Crock-poten och sätt på låg i 4 timmar.
Håll koll på gröten och rör om efter ca 2 timmar. Tillsätt mer mjölk om den är torr. I slutet tillsätter man grädden.
Tiden kan variera för i min Crock-pot så var gröten redan färdig vid 3 tim och 15 min.
Jag hävde på en massa kanel och lite socker, jag brukar aldrig ha socker på köpegröten men här behövde jag det.
Men den var fortfarande lite smaklös.
Nu måste ni väl ändå ha tips på andra recept på gröt som kan ge mer smak. Tacksam för att tips man får.
Kan säga det att dagen efter är gröten som en stor klump, men det är bara att späda ut med lite grädde eller mjölk för att få ättre konsistens på gröten.
Det blev att jag gjorde Ris á la malta istället av en del av gröten för att få lite mer smak på den.
Ris á la malta
4 portioner
4 dl färdig risgrynsgröt
2 msk florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 apelsiner
Blanda gröt, florsocker och vaniljsocker. Om du har bra smak på gröten räcker 1 tsk vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner det i gröten, smaka av om det behövs mer vaniljsocker.
Skala apelsinerna och skär dem i lagom stora bitar. Blanda ner det i gröten.
Spara några bitar apelsiner och garnera med det.
En god efterrätt efter all julmat.
Men den var fortfarande lite smaklös.
Nu måste ni väl ändå ha tips på andra recept på gröt som kan ge mer smak. Tacksam för att tips man får.
Kan säga det att dagen efter är gröten som en stor klump, men det är bara att späda ut med lite grädde eller mjölk för att få ättre konsistens på gröten.
Det blev att jag gjorde Ris á la malta istället av en del av gröten för att få lite mer smak på den.
Ris á la malta
4 portioner
4 dl färdig risgrynsgröt
2 msk florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 apelsiner
Blanda gröt, florsocker och vaniljsocker. Om du har bra smak på gröten räcker 1 tsk vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner det i gröten, smaka av om det behövs mer vaniljsocker.
Skala apelsinerna och skär dem i lagom stora bitar. Blanda ner det i gröten.
Spara några bitar apelsiner och garnera med det.
En god efterrätt efter all julmat.
Kommentarer
Skicka en kommentar