Bulgursallad
En god sallad till grillat, jag gjorde den för första gången för några veckor i en matkasse jag har.
Vanligt namn för denna är tabbouleh och är en arabisk persiljesallad om jag har fattat det rätt. Vanligt ä att det inte är gurka i men jag har det.
2 portioner
1,5 dl bulgur
3,5-4 dl vatten
1,5 tsk grönsaksbuljong
vitlök
½ rödlök
ca 15 cm gurka
12 st cocktail tomater
citron
persilja
salt
peppar
olivolja
Hetta upp lite smör i en kastrull och pressa vitlök och häll i kastrullen och fräs det i ca 1 min. Häll i vatten och grönskasbuljong och koka upp. Häll i bulgur och koka det efter anvisningarna på paketet.
Om vatten finns kvar så häll av det.
Hacka löken i små bitar, skär gruka i mindre bitar, halvera tomaterna. Grovhacka persilja. Riv lite citronzest.
När bulgurn har svalnat blanda det med rödlök, gruka, tomater, persilja, citronzest. Ha i en rejäl skvätt citronsaft, salt, peppar och en skvätt olivolja.
Servera med kyckling och en god dressing.
Om vatten finns kvar så häll av det.
Hacka löken i små bitar, skär gruka i mindre bitar, halvera tomaterna. Grovhacka persilja. Riv lite citronzest.
När bulgurn har svalnat blanda det med rödlök, gruka, tomater, persilja, citronzest. Ha i en rejäl skvätt citronsaft, salt, peppar och en skvätt olivolja.
Servera med kyckling och en god dressing.
Jag hade en gräslöksdressing till.
1 dl yoghurt
½ dl aioli
ca 10 g gräslök
salt
1 dl yoghurt
½ dl aioli
ca 10 g gräslök
salt
peppar
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.
Hoppas att det smakar!
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.
Hoppas att det smakar!
Kommentarer
Skicka en kommentar