Kycklingsallad med tillbehör

Till sommaren hör det väl till att ära lite sallad. Jag älskar kyckling så det fick bli det idag till lunch.


Här kan man välja att göra mer matiga sallader med pasta eller andra mättande grönsaker, jag gjorde en enkel sallad som mättade mig i alla fall.
I min sallad för en person hade jag i

1 kycklingsfilé
salladsmix
gurka
cocktailtomater
1 ananas ring

Det var så stor kycklingfilé så jag behövde inte så mycket olika ingredienser.

Jag kryddade kycklingen med salt, svarpeppar och cajunkrydda, stekte den i Airfryern i 195 grader i 18 min (min var lite frusen och stor, annars brukar det ta ca 15 min)

Skär de grönskaker man vill ha och blanda, dela kyckling i bitar eller skivor och lägg på salladen.

Till det en dressning och krutonger/vitlöksbröd/pankosmul eller vad man vill ha till.

Dressingen jag hade till är enkel att göra själv.

3 msk majonnäs
1 msk chilisås
1 droppe tabasco
cayennepeppar
salt

Jag gillar att ha vindruvor i min sallad och testade för ett tag sedan att göra pankosmil till salladen. Så får man krisp i salladen.
Pankosmul

30 g panko
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Blanda ihop det och bred ut det på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 min på 180 grader.

Något annat gott att ha till är vitlöksbröd.

1 mellanstor baguette, ca 15-20 cm
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
Persilja
salt

Låt smöret blir lite varmt så det blir lättarbetat och pressa i en vitlöksklyfta och hackad persilja. Blanda ihop det och bred på brödet som du halverat.
Strö lite salt på.

In i ugnen på 220 grader i va 6-8 minuter eller tills de fått fin färg.
Kryddan på kycklingen är lätt att blanda ihop själv,

Cajunkrydda

5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver.

Jag brukar mortla oregano och timjan sedan blanda jag ner alla kryddor i en tätt burk så det håller en tid.

Nu blev till det tillbehör tips till en sallad.

Ha en härlig dag
Kramizz

Kommentarer

Populära inlägg