Enkel kladdkaka
Tro det eller ej, jag har aldrig bakat en kladdkaka.
Jag har gjort kladdkaks muffins med en kollega som trivsel på jobbet. Så långt sträcker sig min kladdkaks bakning.
På nyårsafton fick det bli en enkel kladdkaka till efterrätt, det går alltid hem.
Kladdkaka
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
Kladdkaka
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop socker och socker.
Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Jag siktar för att undvika klumpar i smeten.
Rör sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i en rund form (24 cm)
Grädda kakan i ca 25 minuter. Den skall bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
Låt svalna, pudra över florsocker och skär i snibbar. Servera med en klick grädde, har man bär hemma kan man lägga på det också.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop socker och socker.
Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Jag siktar för att undvika klumpar i smeten.
Rör sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i en rund form (24 cm)
Grädda kakan i ca 25 minuter. Den skall bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
Låt svalna, pudra över florsocker och skär i snibbar. Servera med en klick grädde, har man bär hemma kan man lägga på det också.
Hoppas att den smakar!
Kommentarer
Skicka en kommentar