Kyckling i gräslökssås
Kycklingrätt med creme fraiche och gräslök går alltid hem.
Det är en enkel rätt som man inte behöver lägga så mycket tid på.
Kyckling i gräslökssås
2 portioner
300 g strimlad kycklingbröstfilé
1 dl creme fraiche
4 g kycklingbuljong (torkad) eller en skvätt fond
5 g grässök
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
150 g spetskål
1 äpple
salt
peppar
Finhacka chili och gräslök, pressa vitlök.
Stek strimlad kyckling, tillför salt och peppar. När kycklingen är genomstekt lägg det på en tallrik.
Strimla spetskål och lägg i en skål, ha i lite salt så den mjuknar upp lite. (Massera in saltet)
Skär äpple i bitar och blanda det med spetskålen och svartpeppar.
Fräs vitlök och chili i ca 1 minut. Häll i creme fraiche, kycklingbuljong och 1/2 dl vatten, låt det sjuda i ca 2 minuter.
Lägg i kycklingen och gräslök och värm upp det. Smaka av med salt och peppar. (spara lite gräslök till garnering)
Servera kycklingen med kokt potatis och spetskålsalladen.
Smaklig måltid!
2 portioner
300 g strimlad kycklingbröstfilé
1 dl creme fraiche
4 g kycklingbuljong (torkad) eller en skvätt fond
5 g grässök
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
150 g spetskål
1 äpple
salt
peppar
Finhacka chili och gräslök, pressa vitlök.
Stek strimlad kyckling, tillför salt och peppar. När kycklingen är genomstekt lägg det på en tallrik.
Strimla spetskål och lägg i en skål, ha i lite salt så den mjuknar upp lite. (Massera in saltet)
Skär äpple i bitar och blanda det med spetskålen och svartpeppar.
Fräs vitlök och chili i ca 1 minut. Häll i creme fraiche, kycklingbuljong och 1/2 dl vatten, låt det sjuda i ca 2 minuter.
Lägg i kycklingen och gräslök och värm upp det. Smaka av med salt och peppar. (spara lite gräslök till garnering)
Servera kycklingen med kokt potatis och spetskålsalladen.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar