Nasi goreng

Det var längesedan man åt något liknande, lite nya smaker i denna goreng för mig.


För många år sedan fanns det en box som heter Nasi goreng, det var en burk med ärtor och majs tror jag, sedan var det en påse med ris och torkad lök och en påse med kryddor. Man fick köpa till köttfärs. Det var något som vi gillade att äta.

Detta är en helt annan smak, lite sötare. Ketjap manis är det som är sötare, man skulle kunna nästa jämföra det med att ha ketchup i maten.

Perfekt att göra denna maträtt när man har ris över, receptet kommer från Filip Poon.


Nasi goreng

2 portioner

Marinad
2 kycklingfiléer, eller 300 g
2 msk ketjap manis
2 msk japansk soja
1/2 tsk salt

Stekt ris
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
ca 4 dl jasmin ris (gärna gårdagens ris)
2 msk ketjap manis
salt

2 ägg
gurka
tomat
sambal oelek

Skär kycklingen i mindre bitar, blanda ner ketjap manis, japansk soja och salt och ställ marinaden åt sidan, jag lät den stå i kylskåpet i ca 1 timme.

Skala lök och vitlök, finkacka dem och chili. Fräs allt en stund i rapsolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kycklingen och marinaden och fräs till kycklingen är klar, ca 3-4 minuter.

Rör ner riset och ketjap manis och stek i ytterligare några minuter och smaka av med salt, jag hade i lite vitpeppar som inte står i receptet.

Servera med stekt ätt, gurka stavar, tomat och sambal oelek.

Jag var lite skeptiskt till detta recept men blev överraskad och gillade den.
Smaklig måltid.

Kommentarer

Populära inlägg