Kycklinggryta med parmesan
Av en slump blev denna rätt till, hade hittat ett recept på nätet och tyckte att det ser gott ut, men läste fel mängd och en del ingredienser försvann. Så kan det gå.
Detta recept är nog höjdpunkten denna vecka när jag lagade mat. Ser kanske inte mycket ut för världen.
Kycklinggryta med parmesan
2-3 portioner
2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
3 krm torkad timjan
1-1,5 dl finriven parmesan
salt
peppar
Skär kycklingen i strimlor och finhacka löken.
Blanda ihop grädde, vin, fond, pressad vitlök och timjan. Stek kycklingen och löken så kycklingen är nästan klar och häll i såsblandningen.
Låt det sjuda en stund och häll i finrivna parmesanen. Låt det koka ihop i några minuter så att kycklingen blir genomstekt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med basmatiris och sallad.
Smakling måltid!
peppar
Skär kycklingen i strimlor och finhacka löken.
Blanda ihop grädde, vin, fond, pressad vitlök och timjan. Stek kycklingen och löken så kycklingen är nästan klar och häll i såsblandningen.
Låt det sjuda en stund och häll i finrivna parmesanen. Låt det koka ihop i några minuter så att kycklingen blir genomstekt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med basmatiris och sallad.
Smakling måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar