Vetebröd i panna
Jag bakade häromdagen och tänkte vad skall man göra av de 25 g jäst och mjölk man hade över, vill ju inte slänga det.
Så letade efter recept med mått efter andra så blev det en deg jag fick ihop till ett bröd.
Jag hade en form på ca 25 x 19 cm till detta bröd.
Vetebröd i panna
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarmt
37 g smält smör
1 tsk salt
ca 8-10 dl vetemjöl
2,5 msk ljus sirap
Smula jästen i en bunke och häll i fingervarma mjölken och kör gärna i manskin till jästen har löst upp.
Tillsätt smör, sirap och hälften av mjölet och få ihop en kladdig deg, sedan ha i saltet och mjöl till en smidig deg.
Lät jäsa i en timme under duk, eller lock om du har en Ankarsum.
Sätt bakplåtspapper i en form på ca 25 x 19 cm och lägg i degen där och skär skåror som rutor och nagga, gärna lite mjöl på.
Låt jäsa 30 minuter till.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och sätt in pannbrödet i mitten av ungen i ca 10-12 minuter beroende på ugn.
Skär upp rutorna när brödet har svalanat.
Hoppas det smakar, kan säkert välja andra mjölsorter.
Vetebröd i panna
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarmt
37 g smält smör
1 tsk salt
ca 8-10 dl vetemjöl
2,5 msk ljus sirap
Smula jästen i en bunke och häll i fingervarma mjölken och kör gärna i manskin till jästen har löst upp.
Tillsätt smör, sirap och hälften av mjölet och få ihop en kladdig deg, sedan ha i saltet och mjöl till en smidig deg.
Lät jäsa i en timme under duk, eller lock om du har en Ankarsum.
Sätt bakplåtspapper i en form på ca 25 x 19 cm och lägg i degen där och skär skåror som rutor och nagga, gärna lite mjöl på.
Låt jäsa 30 minuter till.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och sätt in pannbrödet i mitten av ungen i ca 10-12 minuter beroende på ugn.
Skär upp rutorna när brödet har svalanat.
Hoppas det smakar, kan säkert välja andra mjölsorter.
Kommentarer
Skicka en kommentar