Fläskytterfilé i sambalsås
Här är en enkel rätt att tillaga i ugnen utan att steka köttet innan.
Denna är liknande den rätt jag gjorde i lingonsås men denna gången så blir det sambal oelek i såsen istället.
Här kan man bestämma styrkan själv om man vill ha sen sval eller stark.
Fläskytterfilé i sambalsås
2 portioner
300 g fläskytterfilé
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfilén tunt och lägg skivorna i en ugnsfast form, skivorna skall inte ligga omlott.
Rör ihop grädde, soja och sambal oelek. Gillar du stark mat så öka på med sambal.
Höll blandningen över köttet och sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Smaka av såsen om det behöver mer salt och ev sambal.
Servera med kokt pasta och en sallad med tomat och gurka.
Hoppas att det smakar!
2 portioner
300 g fläskytterfilé
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfilén tunt och lägg skivorna i en ugnsfast form, skivorna skall inte ligga omlott.
Rör ihop grädde, soja och sambal oelek. Gillar du stark mat så öka på med sambal.
Höll blandningen över köttet och sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Smaka av såsen om det behöver mer salt och ev sambal.
Servera med kokt pasta och en sallad med tomat och gurka.
Hoppas att det smakar!
Kommentarer
Skicka en kommentar