Fläskytterfilé i sambalsås

Här är en enkel rätt att tillaga i ugnen utan att steka köttet innan.


Denna är liknande den rätt jag gjorde i lingonsås men denna gången så blir det sambal oelek i såsen istället.
Här kan man bestämma styrkan själv om man vill ha sen sval eller stark.
Fläskytterfilé i sambalsås

2 portioner

300 g fläskytterfilé
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär fläskytterfilén tunt och lägg skivorna i en ugnsfast form, skivorna skall inte ligga omlott.

Rör ihop grädde, soja och sambal oelek. Gillar du stark mat så öka på med sambal.
Höll blandningen över köttet och sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Smaka av såsen om det behöver mer salt och ev sambal.

Servera med kokt pasta och en sallad med tomat och gurka.

Hoppas att det smakar!

Kommentarer

Populära inlägg