Spagettigratäng

Idag kommer en gratäng på en klassisk svensk rätt, det var alltid en favorit när man var liten.


Spagetti och köttfärssås, det händer många gånger att man har mat över och varför inte göra en spagettigratäng av resterna.

Jag har skrivit ner ett köttfärsrecept om man inte skulle ha rester kvar med vill göra en spagettigratäng.
Spagettigratäng

2 potioner

250 g köttfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 msk tomatpuré
1/2 burk tomatkross
1/2 msk soja
1/2 msk kalvfond
1 skvätt ketchup
salt
peppar

1,5-2 portioner kokt spagetti
majs
riven ost
ev. 1 dl grädde

Sätt ugnen på 225 grader.

Stek köttfärsen med hackad lök, pressad vitlök och ha i tomatpuré, tomatkross, soja, kalvfond och ev ketchup när färsen är färdigstekt. smaka av med salt och peppar. 

Häll köttfärsen och den kokta spagettin i en form och tillsätt valfri mängd majs och rör om. Ser blandningen torr rekomenderar jag att ha i lite grädde.
Strö ost på och sätt in formen i ugen i ca 15 minuter.

Servera gratängen med en salld.

Hoppas att det smakar!

Kommentarer

Populära inlägg