Dillpanerad torsk
För ovanligheten så kommer ett fiskrecept här, det glöms gärna bort av mig att göra fisk.
Tyvärr är torsk dyrt så det funkar säkert med en annan vit fisk. Jag köper torsk när man få det billigt.
Man måste idag tänka smart för plånboken.
Dillpanerad torsk
2 portioner
2 portionsbitar torsk (ca 300 g)
citron
2 portioner
2 portionsbitar torsk (ca 300 g)
citron
dill
2 msk olivolja
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
15 g panko
salladsmix, valfri sort
1 tomat
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Finhacka dill, dela citron i klyfror.
Blanda dill, panko, pressad vitlök och 2 msk olivolja i en bunke tillsammans med salt och peppar.
Torka av fisken och den på en plåt. Skeda över paneringen och pressa mot fisken så det så mycket som möjligt fastnar. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. (innertemp 56 grader)
Blanda en skvätt olivolja, citronjuice, salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och grovhackad tomat och vänd salladen.
Servera torsken med ugnsrostad potatis, sallad och aioli.
Hoppas att det smakar
Blanda dill, panko, pressad vitlök och 2 msk olivolja i en bunke tillsammans med salt och peppar.
Torka av fisken och den på en plåt. Skeda över paneringen och pressa mot fisken så det så mycket som möjligt fastnar. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. (innertemp 56 grader)
Blanda en skvätt olivolja, citronjuice, salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och grovhackad tomat och vänd salladen.
Servera torsken med ugnsrostad potatis, sallad och aioli.
Hoppas att det smakar
Kommentarer
Skicka en kommentar