Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

Ketjap manis är en söt soja kan man säga som jag tror används i Indonesien, vet att man har det i bla Nasi goreng.

Jag har inte hittat den i en vanlig butik utan man får ta sig till en asiatisk butik eller beställa från någon sajt.

Denna rätt är enkel att göra när ugnen gör allt jobb. Man kan välja att ha klyftpotatis eller ris till maten, jag valde att ha ris.

Receptet kommer från köket.se

Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

2 portioner

2 kycklingfilér
0,5 dl ketjap manis
1 vitlöksklyfta
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 röd chili
salt
svartpeppar

Sätt ungen på 200 g varmluft.

Skär kycklingen i lte större bitar om kycklingen är i olika storlekar, annars går det bra att lägga 2 fileér i en ugnsform.

Blanda ihop ketjap manis, pressad vitlök, hackad chili, grädde och krydda med salt och peppar.

Häll såsen över kycklingen och grädda i mitten av ugnen  ca 20 minuter, se till att kycklingen är 72 grader i innertemp.

Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

Hoppas att det smakar!

Kommentarer

Populära inlägg