Kycklinggryta med ris

Idag fick det bli en kycklinggryta till middag. Det är smidigt att göra och lätt att förbereda.


Med namnet gryta så tänkte man att det är en hösträtt och passar kanske inte in nu när det i några dagar har varit varmt ute.

Älskar när träden nu blir gröna ute och då vill i alla fall jag äta lite mer sallader, måste kolla upp det vad man kan tänka sig att göra för sallader nu till sommaren, för mig är det lätt att falla in i det vanliga spåret kyckling och grönsaker och en dressing till det.
Eller köpa en sallad i butiken.
Hoppas att priserna går ner nu under sommaren på grönsakerna.
Kycklinggryta

2 portioner

2 kycklingfiléer
1/2 gul lök
1/2 msk vetemjöl
1 1/2 tsk kycklingfond
1/2 tsk senap, finkornig
1/2 tsk balsamvinäger eller honung
1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk japansk soja
1 dl grädde
1 dl vatten
2 vitlöksklyfta
redning
salt
svartpeppar
 
Strimla kycklingen och hacka löken.
Stek dem i en gryta och salta och peppra.

Blanda ihop såsen, grädde, vatten, fond, senap, BalsamvinägerIhonung, soja och pressad vitlök.

När kycklingen är färdigstekt häll i såsblandningen och låt det koka några minuter och har i redning så såsen blir tjockare.

Smaka av om mer kryddor behövs.

Servera med ris och sallad.

Hoppas det smakar!

Kommentarer

Populära inlägg