Fläskytterfile i örtsås
Ännu ett recept jag hittade i min Arla kokbok. Det blir inte exakt som det står i receptet.
Jag kan inte låta bli att göra lite som på mitt egna vis när jag lagar mat.
Jag valde även denna gång att skär fläskytterfilé i tunna skivor när det fortfarande var lite fryst.
Det går snabbt att laga maten också när den är tunn.
Fläskytterfilé i örtsås
2 portioner
300 g Fläskytterfilé
salt
vitpeppar
sås
2,5 dl grädde
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 dl gräslök
1 dl dill
1/2 - 1 msk senap
Ev såsredning
Skär köttet i skivor, salta och peppra och bryn köttet.
Hacka gräslök och dill.
Ha i grädde, hönsbuljong och senap och låt det koka ihop, smaka av det om det behövs mer salt och peppar.
Ha i dill och gräslök och låt det koka ihop en stund, ca 5 minuter.
Ha i redning om såsen är för lös.
Servera med potatis, pasta eller couscous och en sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar