Marinad till kyckling
Jag äter ingen sill så för mig blev det att göra kycklingspett på midsommarafton.
Så det blev att lägga det i en marinad för att få lite annan smak på det än mina vanliga kryddor.
Det var lätt att blanda ihop då de flesta har nog ingredienserna hemma.
Marinad till kyckling
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
1 msk rapsolja
1 krm ingefära
1-2 vitlöksklyftor
Jag hade 2 kycklingfiléer, det räcker säkert till en filé till.
Blanda ihop allt, pressa eller riv vitlöken.
Lägg i kycklingen i bitar eller hel och låt drt stå minst i 2 timmar i kylskåpet, gärna längre.
Jag hade mina inne i 4 till 5 timmar och de blev riktigt bra.
Tyvärr så missade jag ta kort på spetten efter tillagning.
Kommentarer
Skicka en kommentar