Pastasallad med kyckling - Airfryer

Jag hade en annan rätt planerad men kände inte lusten att tillaga den och då fick det bli något som är lätt att göra och som man har en del hemma.


Passade bra att göra sallad när det har varit väldigt varmt ute. Jag faller så lätt för att göra samma typ av sallad när jag gör det, Det beror på att jag är ingen stor grönsaksälskare.
Då blir det alltid samma typ av grönsaker i.

Bara för jag inte har så mycket grönsaker i min så man kan alltid välja de grönsaker man gillar att ha i en sallad.

Jag tillagade kycklingen och vitlöksbröder i Airfyer, kycklingen tillagade jag tidigare på dagen och tog sedan och gjorde vitlöksbrödet när jag skulle äta.
Pastasallad med kyckling

2 portioner

2 kycklingfiléer
grillkrydda
ca 1 portion kokt pasta
tomat
gurka
valfri sallads mix
nektarin
 
Banka ut kycklingen så den är jämnsjock, ca 1 -1,5 cm. Krydda med grillkrydda och sprya olja på kycklingen.
Jag körde kycklingen i Airfryern i 10 minuter på 200 grader, kycklingprogrammet. Vänd på den efter halva tiden. Innertemp skall vara minst 70 grader.
Kycklingen får att förbereda ett tid innan då den inte behöver vara verm.

Skär grönsaker i bitar som du gillar och skär tektarin i bitar.
Blanda salladen och pastan. Dela sallade på tallrikar

Skär kycklingen i skivor och lägg på pastasalladen.

Servera med vitlöksbröd och dressing.


Jag brukar göra denna dressingen och går inte efter mått men här är ett hum vad jag brukar göra, sedan kan man balansera ut det som man vill har det.

Dressing

ca 1 portion 

3 msk majonnäs
1 msk chilisås
1 droppe tabasco
cayennepeppar
salt

Blanda ihop allt och smaka av om du behöver tillsätta mer av något av ingredinserna.
Testade min nya airfryer med att göra vitlöksbröd och kyckling i gen, det bästa med denna modell Cosori dual blaze är att den har värme underifrån som gör att man inte behöver vända efter halva tiden.


Vitlökbröd i Airfyer.

1 mellanstor baguette, 15-20 cm
2-3 msk smör
1 vitlöksklyfta
persilja 
salt

Låt smöret stå frame så det blir mjukt ett litet tag. 
Riv vitlöken och blanda i smöret och ha i lite persilja och salt.
Dela bagetten i mitten och sedan på längden så du har lock och botten. Bred smöret på.

Kör brödet i Airfryern på 180 grader i 5-7 minuter beroende på modell du har på airfryer. 

Hoppas att det smakar.

Kommentarer

Populära inlägg